MIN HISTORIA

Marie Elfwing heter jag och är utbildad Ekologisk hudterapeut och spa-terapeut med internationell examen.
Här vill jag dela med mig av min historia om hur mitt intresse för hudvård och produkternas innehåll startade.

En djungel av produkter

Jag som många andra tyckte det var en djungel med hudvård och smink. Frågorna var många. En fråga som återkom till mig hela tiden var hur vissa produkter kunde vara så mycket dyrare än andra. Var det verkligen innehållet som skiljde sig åt eller var det den dyra lyxiga förpackningen, kändisen för varumärket eller vad var det egentligen?

Problem med torr hy och eksem

En annan daglig återkommande faktor var min ständigt torra hy. Jag provade mängder av olika lotions och ansiktskrämer i olika prisklasser, men jag tyckte aldrig att jag hittade någon produkt som var bra för mig och min torra hy. Det mest påtagliga var bara olika starka parfymlukter på krämerna jag använde och följden blev ofta ännu mera kli och torra fläckar på både kroppen och i ansiktet.

Vändpunkten kom i samband med sonens eksem

Som barn hade jag det typiska armveckseksemen som många har. Jag hade alltså den torra hyn i grunden, som absolut inte skulle smörjas in med massa tillsatta parfymer och kemikalier i lotions – men vad visste jag om det? Några år senare fick jag ett uppvaknande när min äldsta son fick eksem över hela kroppen, han var inte gammal. Inget hjälpte, kortisonsalvorna avlöste varandra med mjukgörande lotions på recept som skulle vara bra. Men jag fick nog efter ett tag när jag märkte att inget hjälpte. Mitt intresse för att fördjupa mig i vad vi smörjer in huden med började här.

Det var då jag bestämde mig för att utbilda mig inom ekologisk och naturlig hudvård!

Resultatet var tydligt – Eksemen försvann efter ett år

När jag hade varit på min introduktion som delvis innefattade en grundlära inom kosmetisk kemi var det då jag förstod. Jag blev chockad över vad jag lärt mig. När jag kom hem efter den veckan tog jag fram en svart sopsäck och slängde alla krämer vi hade hemma i badrummet! Nu skulle min son och alla i familjen börja med helt andra dusch- och lotionsprodukter. Ett år senare tog jag min examen och lämnade in mitt specialarbete där jag valde att skriva om min sons hudproblem. Under året som gick blev han helt symtomfri från sina hemska blödande eksem över hela kroppen. Vi slapp blodiga lakan efter nätter med kliande hemska eksem. All klåda och smärta i huden försvann och min sons hud blev frisk.

Jag hoppas kunna förgylla din vardag lite mer med enkla tips och professionellt kunnande inom hudvård där naturligt, ekologi, vegan och miljö är den självklara röda tråden.

Välkommen att boka behandling eller konsultation och tack för att du följer mig här eller på min instagram.

Marie