Publicerad den Lämna en kommentar

Vårfeber

Bokstavligen vår och feber.. eller vårfeber?! Ja det kan man undra över. När våren stundar ute kommer ofta tyvärr förkylningar och feber som avlöser varandra eftersom vi är så snabba med att klä av oss så fort solen tittar fram. Det verkar även vara en tid för basiluskena att frodas. Nu vill vi bara komma ut, ut i naturen och promenera, damma av cyklarna för första turen, investera i nya gympa skor och allt det som vi har sett fram emot under den långa mörka perioden. På något sätt känns det som bägaren väller över gällande förkylningar och allergier under tidiga våren men vad gör väl det? Vi är ju mitt i den underbara årstiden VÅREN! Njut av varje andetag, stanna till och reflektera över ljuset som sträcker sig från tidig morgon till sen eftermiddag numera.

Allt detta gör att lusten till vår fräsch kropp och hud är väldigt nära, eller hur? Hur gör vi nu när vi exponeras för ljuset och vårsolen efter det långa mörkret? Vad bör vi tänka på för att vara rädda om vår hy. Nedan följer lite tips och råd:

  • Skydda huden – Var väldigt noga med att börja bygga upp huden inifrån och ut med extra antioxidanter och vitaminer som ger lyster och håller skadliga partiklar borta från att ta sig in i din hud. Använda gärna ett serum med c-vitamin under din dagkräm. Med fördel även dricka en kopp med grönt te varje dag.
  •  Om du har en känlig och ljus hy börja använda solskyddsfaktor på utsatta partier som ditt ansikte över din vanliga dagcreme vid långa stunder ute, solens strålar är starka på din vinterbleka hud!
  •  Stärka huden – Jobba förebyggande, ta hand om hudens skyddsbäriär med exempelvis probiotika, finns i tablett form från Maria Åkerberg som heter Probioskin, super bra! De bidrar till att huden blir mer motståndskraftig mot yttre påverkan.
  • När du ändå sover – lägg en ansiktsmask som gör susen under hela din nattsömn. Voilá som en prins eller prinsessa vaknar du upp och jobbet är gjort. Även här boostar vi med en mask som innehåller antioxidanter. Vi har lärt oss att blåbär är ett grymt bär från skogen som man bör äta lite av varje dag för att den är full med antioxidanter – därför tar vi såklart Blueberry Seed Mask över natten. Den innehåller närande och skyddande Blåbärsfröolja som är en lugnande ansiktsmask som tillför massvis av fukt, stärker huden och ger den bättre motståndskraft. Masken passar alla hudtyper, särskilt om du har ytliga blodkärl eller känslig hud. Blåbärsoljan består till 70% av essentiella fettsyror och phytosteroler som stimulerar nybildningen av celler. Oljan innehåller också E-vitamin, som hjälper huden behålla sin smidighet och reducerar de första tecknen på åldrande.

Nu är du redo för våren:-) precis som jag!!

PS: första leveransen av produkter har nu kommit, snart ligger de klara för köp i shopen… jiipppie!!

 av blomma, blommor, blomning, dagsljus

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *