Publicerad den Lämna en kommentar

Retinol – en av de hetaste trenderna och mest omtalade i hudvård. Vad och varför?

Retinol är dagens ämne som jag tänkte försöka förklara lite närmre. Du har säkert hört talas om detta ämne i olika syften och i olika meningar. I hudvården är det omnämnt väldigt mycket på sistone pågrund av sitt fantastiska resultat i huden.

Vad är retinol egentligen och varför behöver vi det? Vem behöver det?

Retinol är en djupgående antioxidant i en A vitamin form. Om du väjer att använda naturlig hudvård finner du detta naturligt i tex Nyponfröolja. Oljan har en helt unik förmåga att öka hudcellernas syreupptagningen, elasticiteten och motståndskraft, stärka kollagenet, motverka UV-skador och hålla din hud i form år efter år. Tack vare dess mycket små molekyler kan den penetrera det yttre skiktet av huden – epidermis – som mest består av döda hudceller, vilket gör att det når de levande cellerna i hudlagret under, som heter dermis. På så vis kan Retinolet jobba effektivare och leverera bättre resultat än de ingredienser som bara jobbar på hudytan. Om du är från 25-30+ kan jag rekommendera dig att titta efter denna fantastiska ingrediens om du vill börja bygga huden för kommande år. Även om du börjar använda detta grymma fenomen senare kommer du märka effekt! Detta är ansiktets super hero!

Sen vill jag även nämna Gurkörtsoljan, den innehåller 20% GLA (gammalinolensyra) som kroppen kan omvandla till prostaglandiner, ett hormonliknande ämne, vilka hjälper till att bevara huden. GLA tillhör gruppen omega-6-fettsyror. GLA är celluppbyggande och livsnödvändig. Brist på prostaglandin ger ofta symtom som yttrar sig i huden. Brist på GLA kan yttra sig som att huden blir torr och rynkig, atopiska hudbesvär eller solkänslig.

BHA och BHT är syntetiska antioxidanter, vilka är giftiga för vattenorganismer och kan även påverka vårt immunförsvar. Välj istället produkter som är rika på antioxidanter från naturen som tex rosmarin antioxidant istället för syntetiska ämnen. 

En produkt jag verkligen kan rekommendera dig för ditt ansikte om du letar efter produkter som innehåller dessa fantastika resultatinriktade ämnen som Retinol eller GLA för ansiktet är tex Royal Facial Oil Moist eller Royal Facial Oil More från Maria Åkerberg. Oljan använder du som ett komplement till din dagliga hudvård med rengöring, serum, dagkräm. Du applicerar några droppar innan din dag/nattkräm.

I Viridi Ecos ansiktsolja, hand/kropps produkter finner du också Retinols fantastiska egenskaper via Vitamin A som förvandlas av kroppen till Retinolsyra som stimulerar produktionen av elastin och kollagen och gör att du bibehåller huden mjuk och spänstig.

Vi vill ju ha en resultatinriktad hudvård, eller hur? Som dessutom är bra för dig, som kroppen har nytta av, men även som är vänlig mot miljön!

https://hudboost.com/produkt-kategori/maria-akerberg/ansikte/

https://hudboost.com/produkt-kategori/viridi-eco/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *